06-06-10

Nisissa picknick 2010

Nosissa picknick

 

Met steun van de Gemeente Edegem, van EGRIS en van Elke Tindemans schepen voor ontwikkelingssamenwerking en van onze sponsors organiseren we onze Nosissa Picknick in hangar 44 van Fort V.  Inschrijven kan tot 7 juli op 03 440.32.55. op op de mailbox nosissa@hotmail.com

 Flyer picknick 2010

Wegbeschrijving:

stratenplan picknick 2010

14:09 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: straatkinderen, juli, goede doel, ethiopie, picknick, edegem, fort v |  Facebook |

25-04-10

MEISJESSHELTER

MEISJES SHELTER

 

 

Sinds vorig jaar is Yenege Tesfa gestart met de opvang van meisjes die op de straat leven

Daarvoor werd een afzonderlijk "meisjes-shelter" opgezet 

In de shelter vinden nu vijftien meisjes onderdak en opvang  Hierbij de fotos van de vijftien

Vijftien stralende gezichten want Yenege Tesfa is voor hen een unieke kans op een betere toekomst

YT girls klein
 

13:01 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-10

GELUKKIGE VERJAARDAG

VERJAARDAG

 

Jeroen Van Bouwel, Thomas De Wit en Steven Belis zijn dertig geworden; dat is geen nieuws, dat doen we allemaal vroeg of laat. Dat ze daarvoor een stevige fuif hebben georganiseerd is niet echt verbazend. Wat wel opmerkelijk is, is dat ze de opbrengst van hun fuif hebben geschonken aan het Yenege Tesfa project. Hoewel, wie Jeroen, Steven en Thomas kent zal daar allicht ook niet verbaasd over zijn.

Bedankt voor jullie steun  en in Gondar hebben ze alvast met jullie meegevierd, al zal het er iets anders aan toe gegaan zijn dan hier.

15:01 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-09

Vijfde Nosissa Quiz

27 ploegen hebben gestreden om de winst in de vijfde Nosissa quiz. De collegas van het Sint Jozef ziekenhuis zijn uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. 

De top 10: 

1 De collegas                            89

2 Gladinez                               84

3 Ensor                                    81

4 Veel 5n en 6n                        80

5 De levensgenieters                79

6 Paspartout                           78

7 De hete kookpotten              77

8 Proviamo                              75

9 Ramses                                75

10 Bende Van Twijfel              74

 

Veel bekende gezichten, ploegen die al voor de vijfde keer deelnemen. Maar ook weer enkele nieuwe deelnemers en die deden het in de stand lang niet slecht. Jullie mogen van ons allemaal terugkomen in 2010. 

Sterren van de quiz waren ook de fietsen en het reisverhaal van Kobe en Lea. Meer dan achtduizend kilometer fietsen tussen Antwerpen en Gondar.


reisroute europa 2

 reisroute azie 2

Reisroute Afrika 2

Bedankt ook de vele helpende handen, de sponsors voor onze prachtige prijzentafel en De brug voor de praktische steun en de prachtige accommodatie. 

Met plezier tot volgend jaar.

22:43 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-08-09

Een rolstoel in Ethiopië

Voor ons is het evident. Als je een rolstoel nodig hebt, stap je de dichtst bijzijnde thuiszorg winkel binnen. In Ethiopië ligt dat anders. Als je geluk hebt kan je in Addis een aftands exemplaar op de kop tikken. En als je een van de vele straatkinderen bent heb je gewoon geen geluk.

portaal_header2
 

 Dank zij de thuiszorg winkel in Antwerpen is Tadessa uit de Yenege Tasfa shelter een BV in Gondar geworden. Hij heeft niet alleen een rolstoel maar het is nog een nieuw exemplaar ook en hij blinkt als de zon in Ethiopië.

Ethiopia 1 348
 

22:48 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-09

Picknick 2009

De derde Nosissa picknick ging door op 5 juli in hangar 23 van fort V. Honderdzestig bezoekers, vertouwde gezichten maar ook nieuwe mensen, mochten we verwelkomen en daar zijn we als organisatie helemaal tevreden mee.

Elke Tindemans en Wim Verrelst als vertegenwoordigers van het gemeentebestuur kwamen na het verkiezen van de verdienstelijke Edegemnaar hun (onze) bokes eten in het park. Een mooie attentie, trouwens zonder de steun van het gemeentebestuur zou onze picknick gewoon niet kunnen doorgaan.

  

Buffet1

Tafel1

Buffet2

 

De opbrengst van deze editie is bestemd om de kosten voor onderwijs van onze straatkinderen in Yenege Tesfa in Ethiopië te dekken. De rest gaat naar het medisch programma van de kinderen en van zo’n 150 lotgenoten die niet in shelter kunnen wegens volgeboekt. Dankzij het succes van deze picknick en de steun van onze bezoekers zijn we daarmee al flink op weg geholpen.

Fiets1Picknickers3Fotos1picknickers6

 

 

 

 

 

 

Onze sponsors hebben er weer voor gezorgd dat het buffet helemaal in orde was. De reporters van de Gazet Van Antwerpen zijn even langs geweest. En met hulp van de gemeente Edegem en de Ethiopische ambassade in Brussel konden we hangar 23 weer omtoveren tot een gezellige locatie. De zonnekloppers zochten het terras op of streken neer op het grasperk voor de hangar om te genieten van het zomerse weer.

De weergoden zijn zo vriendelijk geweest hun plensbui uit te stellen tot vier uur. Iedereen tevreden dus. Wij maken graag afspraak voor volgend jaar en hopen jullie allemaal terug te zien.

 Nosissa1                                                                                 Directeur1                                                                                         picknickers5                                          Picknickers4

 

17:59 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-09

Nosissa picknick 2009


P1060692(1)blog

Zondag 5 juli om 11u start de Nosissa Picknick in het voormalige trammuseum van Fort V.

Vanaf 11u kan u picknicken binnen of buiten in de zon (hebben we besteld). Nadien tot 17u kan u genieten van een drankje in de rust van het park. Kinderen kunnen op de speeltuin in het park. Er is ook een fototentoonstelling over onze projecten en wie wat info wil over Ethiopië als vakantiebestemming komt ook aan zijn trekken.

 

Wie met de wagen kan vindt parkeerplaats naast de hoofdingang van Fort V. vanaf de hoofdingang volge je gewoon de picknick wegwijzers en je kan niet fout lopen. De picknick is zonder moeite bereikbaar voor rolstoelgebruikers en met de kinderwagen.

P1060682(1) blogDe picknick moet je wel op voorhand reserveren. Je kan kiezen tussen een picknick voor volwassenen (6€) of voor kinderen (4€). De volwassenen picknick omvat twee belegde broodjes, twee gebakjes, een stuk fruit en een yoghurt. De kinderpicknick omvat een belegd broodje, twee gebakjes, een stuk fruit, een yoghurt en een drankje. Dank zij onze vriendelijke sponsors zal er zeker nog wat extra’s op tafel komen, maar dat weten we pas op het laatste ogenblik. Wie er vorig jaar was, zal bevestigen dat hij niet met honger naar huis is gegaan. We werken weer in buffetvorm zodat je kan kiezen wat je op je broodje neemt en op je bord legt.

Een picknick reserveren kan tot en met 30 juni. Reserveren kan op 03/440.49.56, op de mailbox Nosissa@hotmail.com of via de link op deze pagina. Geef op hoeveel picknicks voor volwassen en hoeveel voor kinderen je nodig hebt. Je kan vooraf betalen op de Nosissa rekening (778-5967255-64).


De opbrengst van onze picknick gaat naar het Yenege Tesfa project in Gondar in Ethiopië. Hij zal dienen om de shelter te onderhouden en om ervoor te zorgen dat we de kinderen twee keer per dag een maaltijd kunnen geven. Zo kunnen de kinderen naar school en hoeven ze niet de straat op om centen bij mekaar te werken om hun maaltijd te kopen.

P1080605blog

De maaltijden worden bereid door een kookmoeder uit de wijk. Ze krijgt er een bescheiden vergoeding voor en dat is meteen haar gezinsinkomen

Op de foto: onze kookmoeder met haar kinderen.

 

 

 

 

 

 

11:55 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-09

Dodentocht 8 augustus 2008

vertrek

De drie stappers hebben er voor gezorgd dat met onze deelname aan de 39° editie van de dodentocht alle Nosissa records aan diggelen werden gelopen.

We werden gesteund door niet minder dan 109 sponsors. De drie deelnemers hebben samen 199 km afgelegd. Dat zijn er maar liefst eenenzestig meer dan verleden jaar.
Voor het vertrek

aankomst

Voor de eerste keer stapte een deelnemer de hele rit uit. Stefaan Ruys zorgde voor dat exploot en kwam zelfs dansend over de meet (wat er daarna gebeurde zullen we u besparen). En last but not least de opbrengst van al dat zweet en al die blaren lag bijna de helft hoger dan in 2007.                                          

    

                                                   

parcours stefaan

  Reden te over dus om op de 40°

  editie weer beter trachten te doen.

 

 

  Het parcours van Stefaan.

19:05 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-09

Blog herstart.

Toegegeven, onze blog was een beetje in slaap gevallen. Maar dat is bij deze recht gezet. Een nieuwe blogmaster en vooral heel wat nieuws zijn goeie redenen om de achterstand binnen de kortste keren op te halen.

 

Hoewel het stilletjes was op onze blog, hebben we zelf niet stil gezeten. Sinds ons laatste bericht in juni verleden jaar is er heel wat gebeurd.

 

ü      De jongens uit het jongenstehuis Don Bosco in Vremde hebben weer voor een opmerkelijke prestatie gezorgd. Ze werkten een flinke som bij mekaar om mee de schoolkosten van de Yenege Tesfa kinderen te betalen.

 

ü      Nosissa vzw maakt deel uit van EGRIS, de Edegemse Gemeentelijke Raad voor Internationale Solidariteit.

 

ü      Zondag 6 juli genoten honderdvijftig bezoekers van een heerlijke en welgevulde piknickmand, van het mooie weer en van de rustige omgeving van het park fort V.

 

ü      Vrijdag 8 augustus stapten Rob, Stefan en Wilfried mee in de 39° dodentocht. Dramatiek van de bovenste plank en meer dan 70 sponsors zorgden ervoor dat over deze editie nog veel werd en wordt nagepraat. De blaren zijn ondertussen genezen.

 

ü      Zondag 7 september had Nosissa weer zijn stand op de Edegemse rommelmarkt. Zelfs de regen kon het enthousiasme niet drukken.

 

ü      Vrijdag 10 oktober werd er al voor de vierde keer in de Kobbe gekwist. 32 ploegen waren op het appel.

 

ü      Lea en Kobe waren onze vaste medewerkers in Gondar. Omdat je onmogelijk je hele leven lang van de hemelse dauw kunt leven en ook omdat we project willen opzetten die zelfstandig met lokale mensen moeten draaien, zijn Kobe en Lea weer thuis in Antwerpen. Met hun achterban van Fietsen voor en door Afrika hebben ze zich met Nosissa geassocieerd. We werken voortaan samen en dat is een goeie zaak.

 

ü      Sinds 27 oktober staat onze vzw ook op de website van de 4° pijler met onze projecten Die Sterreweg in Plettenberg en Yenege Tesfa in Gondar.

 

ü      In november en december hebben we onze kerstkaarten verkocht. Ook het team van SITO 4 in Antwerpen zet zijn schouders onder de kerstkaarten verkoop. Er zijn via Nosissa en Fietsen voor en door Afrika weer heel wat kerstwensen de wereld rond gegaan.

 

ü      Met de instap van Fietsen voor en door Afrika loopt er ook een sponsorproject voor shelterverlaters. De jongens mogen maar tot 17 jaar in de shelter blijven. Onze sponsors zorgen ervoor dat de uitstap voor hen haalbaar wordt door één van hen financieel te steunen.

 

ü      In januari hebben we een stukje van onze vakantie besteed aan een bezoek bij Yenege Tesfa in Gondar. We hebben er een heel enthousiast team ontmoet en mensen die echt goed bezig zijn met hun project. Een flinke dosis vitaminen voor ons en de vaste overtuiging dat dit project steunen meer dan de moeite waard is.

 

ü      Achttienhonderd armbandjes hebben de jongens van Yenege Tesfa gevlochten. De oudervereniging Familia heeft er hier al een flink pak van aan de man gebracht.

 

ü      Het Sint Michielscollege in Brasschaat heeft de opbrengst van zijn vastenactie geschonken aan het Yenege Tesfa project. Geloof ons, als ze bij het Sint Michiels college iets aanpakken dan doen ze dat goed.

 

 

Zo wie dacht dat het stil was bij Nosissa en Fietsen voor en door Afrika, is bij deze bijgepraat. Meer nieuws volgt in de komende weken over al deze activiteiten. Je hebt ook nog fotos tegoed van ons bezoek aan Yenege Tesfa. We staan ook weer voor de start van een nieuw werkingsjaar met heel wat activiteiten. En …, we hebben ook jullie hulp nodig. Uitkijken dus in de volgende weken.

 

Wil je al info, heb je een vraag over de vzw en haar projecten of wil je ons helpen? Bel 03/440.49.56 of mail naar nosissa@hotmail.com.

13:51 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-06-08

tweede nosissa picnic

Met steun van de Gemeente Edegem en mevrouw Tindemans schepen van ontwikkelingssamenwerking en van onze sponsors organiseren we onze Nosissa Picnic in het voormalige trammuseum van Fort V.

 

Je kan tussen 11 en 17 u altijd terecht voor een bezoekje en een drankje. Wie mee wil picnicen moet zijn knapzak op voorhand telefonisch reserveren op nummers 03/440.32.55 of 03/440.49.56.

 

Een picnic voor de kinderen kost 3€ en bevat:

 •  Een belegd broodje
 •  Twee gebakjes
 •  Een stuk fruit
 •  Een yoghurt
 •  En een drankje.

 

Een picnic voor volwassenen kost 5€ en bevat:

 •  Twee belegde broodjes
 •  Twee gebakjes
 •  Een eitje
 •  Een stuk fruit
 •  Een yoghurt
 •  En naar keuze een warme of een koude drank.

 

Een picnic reserveren kan tot en met 30 juni. Om praktische redenen beperken we het aantal pakketten tot 150.  Je picnic wordt ter plaatse gemaakt. Zo is alles lekker vers.

20:42 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: picnic |  Facebook |

22-03-08

die sterreweg

Terwijl het in België en de omliggende landen stormt,sneeuwt en hagelt, is het zalig om binnen te zitten mijmeren met de foto's van Zuid-Afrika. Veertien dagen genieten van de zomer in februari. Het is natuurlijk veel te kort om zo'n groot en indrukwekkend mooi land te ontdekken. Maar het was wel de ideale gelegenheid om een bezoekje te brengen aan ons project in Plettenberg.

sterreweg

's Morgens vroeg uit de veren om de kindjes te verwelkomen voor een nieuwe dag spelen en leren in Die Sterreweg. We stonden nog maar enkele minuten te wachten toen in de verte de venture (de minibus die we vorig jaar dankzij jullie hebben kunnen sponseren) verscheen met daarin een bende uitgelaten kinderen. Nadat iedereen geïnstaleerd was kon het dagelijkse verwelkomingsritueel beginnen. En hoe kan men de dag beter starten dan met muziek. Een van de caregivers pakt de jembe uit en de hele bende begint aan een potpourri van een twintigtal liedjes. Van 'Good morning' over 'Telephone to Jesus' naar 'If you're happy and you know it' en zo verder. Er wordt gezongen in het Engels en in het Afrikaans. Wie het kan plaatst een dansje.

   venture          ochtend2

Dan wordt de groep opgesplitst in twee klasjes. In de hoogste klas zitten de kinderen die een hele boel basiskennis en handigheid worden aangeleerd. De dagen van de week, tellen tot 20, de delen van je lichaam, letters tekenen, vormen en kleuren sorteren. De kinderen zijn verbazend stil en aandachtig. Ze laten zich nauwelijks afleiden door ons gezelschap.

klas1
 

                     klas4       klas3 

In het tweede klasje zitten de wat zwaarder gehandicapte kinderen. Zij krijgen vormen van fysiotherapie. Voor iedere kind een aangepast programma. Er wordt gewerkt met fysiomatten en materiaal dat vaak van Shonaquip komt en daarvoor hebben we dankzij de sponsering ook goed kunnen bijdragen. 

shonaquip

Bij onze terugkeer in Kaapstad zijn we ook daar eens een kijkje gaan nemen. We bezochten onder andere het atelier waar de rolstoelen en het fysiomateriaal gemaakt wordt. In het bedrijf kunnen ook een aantal mindervaliden werken.Hopelijk kunnen we in de toekomst nog regelmatig samenwerken met hen. 
 

12:42 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-08

projecten 2007 deel 2

Na de picnic was het in september tijd om al onze rommel nog eens boven te halen en te verpatsen op de rommelmarkt in Edegem. Het was over de koppen lopen en na een ochtend stevig onderhandelen was onze kas weer terug wat meer gevuld.

In oktober vond de jaarlijkse nosissa-kwis plaats. De opkomst was weer talrijk. De hersencellen moesten overuren doen maar werden op tijd en stond verfrist met een goeie leffe of een frisse cola. Om al verbruikte caloriën terug aan te vullen hadden we overheerlijke pompoensoep en croques voorzien. 

De opbrengst van deze acties ging naar een project in Peru: el libro, mi mejor amigo.

Het project van de rijdende bibliotheek “ El libro, mi mejor amigo” ( het boek mijn beste vriend) wil de interesse voor literatuur bij kinderen, jongeren en volwassenen doen toenemen en hen motiveren tot het lezen van de literatuur.  Allereerst zal de rijdende bibliotheek de stad Cusco aandoen, om dan later uit te breiden naar de verschillende provincies van het Departement Cusco. Het initiatief van de rijdende bibliotheek is ontstaan na de bekendmaking van een rapport, opgesteld door een aantal internationale organisaties, waaruit blijkt dat  Peru het land is waar het minste gelezen wordt in heel Zuid Amerika.  Dit is erg onrustwekkend. Het project wil de zin van het lezen bijbrengen en doen toenemen door literartuur en spel met elkaar te verbinden.  Hoe kan dit beter gerealiseerd worden dan het boek naar de mensen te brengen, in plaats van de mensen naar het boek te laten gaan?  Vandaar dat deze rijdende bibliotheek verhuist, na een periode van enkele maanden, van wijk naar wijk. 

Een belangrijk accent van dit project is dat het volledig gratis is. Door de bibliotheek gratis open te stellen, wil men een zo groot mogelijke hoeveelheid mensen, zonder enige beperking, bereiken.

De belangrijkse draagkacht van het project zijn de tientallen vrijwilligers, hoofdzakelijk jongeren van de universiteit en de hogeschool, die het project van de rijdende bibliotheek dagelijks open stellen voor de kinderen.

bib1


Dankzij onze inspanningen, maar vooral natuurlijk dankzij onze sponsers hebben we heel wat extra werkingsmiddelen kunnen schenken aan dit project. We kochten banken, stoelen, boeken voor alle leeftijden, schrijfgerief, schriften en nog veel meer. Hopelijk kunnen er nog vele kinderen in Peru genieten van deze rijdende bibliotheek.

 

bib2 bib3


Allemaal hartelijk bedankt voor jullie steun. Dankzij jullie hebben we vorig jaar heel wat kunnen realiseren. We hopen het dit jaar minstens te evenaren.

10:00 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: projecten, peru |  Facebook |

20-01-08

projecten 2007

Het nieuwe jaar is weer in begonnen en dus wordt het tijd om eens te overlopen wat we vorig jaar allemaal bereikt hebben.

In het begin van 2007 hebben we onze eerste picnic georganiseerd. Op een mooie zondagmiddag in juli was het aangenaam relaxen in het fort van Edegem met een hapje en een drankje. In augustus hebben enkele dappere stappers zich gewaagd aan de dodentocht te Bornem om een extra centje te verdienen voor nosissa. Ook dankzij onze verschillende sponsers en iedereen die ons vorig jaar heeft gesteund, hebben we weer heel wat kinderen gelukkig kunnen maken in Zuid-Afrika.

Het eerste project dat we gesteund hebben was namelijk Die Sterreweg in Plettenberg.

logo sterreweg


Het is een dagcentrum voor kinderen met een handicap in één van de townships van Plettenberg. Kinderen tussen 4 en 14 jaar met een ernstige mentale of meervoudige handicap kunnen in Die Sterreweg terecht voor verzorging, ergotherapie, scholing, ...

De kinderen worden er opgevangen door verschillende 'care-givers' die samen met de kinderen spelen, oefenen, ...

Na overleg met de vrijwiliggers ter plaatse hebben we besloten een aantal rolstoelen aan te kopen voor de kinderen ter plaatse, zodat zij niet de ganse dag in een bedje moeten liggen.

Zoals je kan zien zijn de kindjes heel blij met hun nieuwste aanwinst.

 

rolstoelen1

 

10:20 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: die sterreweg, projecten |  Facebook |

13-11-07

kerstkaarten


De dagen worden korter. Het weer wordt al wat minder aangenaam. Tijd om te beginnen aftellen naar de feestdagen. De Sint moet alle brave kindjes nog komen bezoeken en we kijken al uit naar kerstmis.

Om al uw wensen voor een goed 2008 over te maken aan uw familie en vrienden verkopen we ook dit jaar onze kerstkaarten. Ze zitten in pakjes van 5 verschillende stuks en kosten EURO.

Hieronder enkele voorbeelden van wat u mag verwachten:


Kerstkaart 04

Kerstkaart 12


Kerstkaart 06

 

16:36 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-10-07

verslag kwis

Naar jaarlijkse gewoonte vond op vrijdag 5 oktober de nosissa-kwis plaats. De plaats van het gebeuren was de Kobbe in Mortsel. Bedankt voor de ter beschikkingsstelling van de mooie zaal. Ook dit jaar was de opkomst talrijk: er kwamen 33 ploegen mee kwissen voor het goede doel. 

kwis3 kwis5 

kwis6


De prijzentafel was weer rijkelijk gevuld zodat iedereen met een mooie prijs naar huis kon gaan: DVD's, CD's, wijn, boeken, ... We bedanken al onze sponsers waardoor we al dit moois bijeen konden brengen.
kwis4

Aan de jury-tafel werd het hard gezweet om alle antwoorden zo snel mogelijk te verbeteren. Proficiat aan de genieters, zij waren de winnaars met 88 antwoorden juist!

Dankzij een gul gebaar van onze sponser Mobitel in Mortsel konden de mensen dit jaar kans maken op een GSM-toestel. We kregen veel gsm-nummers binnen en uit al deze briefjes werd door een onschuldige kinderhand één nummer getrokken. Bij het opbellen van dit nummer gingen er verrassend veel gsm's af, maar uiteindelijk kon er maar één met de prijs naar huis: proficiat Inge Piraer met uw nieuwe GSM maar vooral ook met de geboorte van uw zoontje Robbe.

kwis1 kwis2

Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal terug!

19:52 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: acties, kwis, verslag |  Facebook |

29-09-07

 

ethiopië6

nosissa foto 

14:50 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-07

uitnodiging kwis

uitnodiging kwis

13:12 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwis, uitnodiging |  Facebook |

12-09-07

rommelmarkt

Naar jaarlijkse gewoonte hebben we op 2 september weer het beste van onszelf gegeven op de rommelmarkt in Edegem. Zoals elk jaar was de belangstelling zeer groot. De weergoden zijn ons gelukkig ook goed gezind geweest: met een licht zonnetje was het aangenaam te vertoeven tussen de 'oude prullen'.

rommelmarkt22
 

rommelmarkt8
 
rommelmarkt9
Dankzij ons uitgebreid aanbod en onze kleine prijzen hebben we veel mensen gelukkig gemaakt en een mooi bedrag bijeengebracht voor onze goede doelen.

De mensen konden snuisteren tussen een uitgebreid gamma van producten: kledij, glazen, boeken, speelgoed, platen waaronder een prachtstuk met muziek voor mensen op weg naar lourdes, een kroketmachine, oude fototoestellen en nog veel meer van moois.

rommelmarkt19

Naar jaarlijkse gewoonte ging Erik ook één van onze producten ruilen in een ander kraam. Hij kwam terug met volledig legeruniform. Ook dit jaar was de ruil een groot succes, de leger-outfit was al snel verlapt.

rommelmarkt6
 

Tot slot mogen we zeker niet vergeten te zeggen dat er nog plaatsen vrij zijn voor onze kwis. Iedereen is welkom op 5 oktober in Mortsel. Inschrijven kan nu al via een mailtje. Verdere info verschijnt binnenkort ook op de blog.  

09:29 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: rommelmarkt, edegem, zomer |  Facebook |

08-09-07

dodentocht

Hallo, 

10 augustus ging om 21u de 37° dodentocht in Bornem van start. Voor Nosissa stapten vijf dapperen mee: Stijn Vanderhallen, Stefaan Ruys, Karen Verbruggen en de vzw-ers Rob Lemmens en Wilfried Van Bouwel.

modimg

Ze lieten zich sponserren per afgelegde kilometer of per bereikte controlepost. En sommige sponserden zelfs per niet bereikte post. Hoewel de ambities bij de start beperkt waren liepen ze met ze’n allen 200 km bijeen.

Proficiat voor de stappers maar niet minder ook voor de vele sponsors onder de vrienden en familie, bij Agfa Gevaert en bij De Brug. De opbrengst hebben we geschonken aan ons project in Zuid-Afrika.

dodentocht 1


In het najaar hebben we nog een aantal activiteiten gepland: op zondag 2 september is er rommelmarkt in Edegem en op vrijdag 5 oktober is er onze jaarlijkse quiz. Iedereen is meer dan welkom. Hou de blog goed in het oog voor verdere info.

We hebben ook een aantal nieuwe projecten in het vizier, maar daarover zullen we u zo snel mogelijk meer nieuws sturen.

16:19 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dodentocht, zomer, sponsering |  Facebook |

01-09-07

einde van de zomervakantie

Hallo,

Ook tijdens de zomervakantie hebben we weer heel wat in het laatje van onze nosissa-kas gekregen. 

In juli werd Veerle 50 jaar. Ze trakteerde haar vrienden op een BBQ. De opbrengst van dit smulfestijn werd geschonken aan onze vzw.

We bedanken ook Edwina en den Barre die de opbrengst van hun verjaardagsfuif schonken aan het goede doel. Voor alledrie nog een gelukkige verjaardag en vooral een dikke merci!

Ook een dikke proficiat voor de gouden bruiloft van Georges en Lieve Ebinger. Ze houden vandaag hun feest en hebben hun gasten gevraagd een gift te doen voor Die Sterreweg.

U hoort het al: dankzij al deze ontbaatzuchtige mensen hebben we ook tijdens de vakantie een aardig centje in het laatje gebracht. We zullen een deel van deze opbrengst schenken aan extra werkingsmiddelen voor Die Sterreweg.

Aan al onze gulle gevers: nog eens hartelijk bedankt!

Het nosissa-team.

13:11 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zomer, schenkingen |  Facebook |

08-07-07

verslag picnic

De eerste nosissa-picnic was een groot succes.
Dankzij het mooie weer, de talrijke opkomst en de mooie locatie was het een zalige zomerse zondagnamiddag.
De afwezigen hadden ongelijk. Hieronder staan alvast enkele sfeerbeelden.
 
We bedanken iedereen die langskwam om een hapje en een drankje. We bedanken ook onze sponsers. Dankzij jullie was deze dag reuze geslaagd en de opbrengst meer dan verhoopt.We zullen deze besteden aan de aankoop van rolstoelen voor de kinderen van Die Sterreweg in het Zuidafrikaanse Plettenberg.
 
Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal terug en breng al uw vrienden mee!
 
 
picnic3_resize_resize picnic1_resize_resize picnic4_resize_resize 
picnic9_resize_resize picnic8_resize_resize picnic10_resize_resize 
picnic6_resize_resize picnic11_resize_resize picnic5_resize_resize
picnic7_resize_resize

18:32 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verslag, foto, picnic |  Facebook |

31-05-07

picnic in het park

Nosissa picnic                            1juli 2007

 

Met steun van de Gemeente Edegem en mevrouw Tindemans schepen van ontwikkelingssamenwerking en van onze sponsors organiseren we een eerste Nosissa Picnic in het binnenfort van Fort V.

 

foto fort V

 

Iedereen is welkom tussen 11 en 17u. U kan altijd terecht voor een bezoekje en een drankje.

Wie mee wil picnicen moet zijn knapzak op voorhand reserveren via de 'mail mij'-functie links op uw scherm.

 

 

      Een picnic voor de kinderen kost 3€ en bevat:

     ü      Een belegd broodje

     ü      Twee gebakjes

     ü      Een stuk fruit

     ü      Een yoghurt

     ü      En een fruitsap.

      

picnic3

 

                                               Een picnic voor volwassenen kost 5€ en bevat:

                   ü   Twee belegde broodjes

                   ü   Twee gebakjes

                   ü   Een eitje

                   ü   Een stuk fruit

                   ü   Een yoghurt

                   ü   Naar keuze een warme of een koude drank.

 

 

Een picnic reserveren kan tot en met 25 juni. Om praktische redenen beperken we het aantal pakketten tot 150.  Je picnic wordt ter plaatse gemaakt wanneer je je aanmeldt. Zo is alles lekker vers.

 

 

Parkeren kan je aan de De Burletlaan of in het fort bij de ingang aan de Vestinglaan. Het binnenfort bereik je via de hoofdingang van het fort zelf.

 

21:49 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: picnic, acties |  Facebook |

28-05-07

 

nosissa logo

 

 

In de zomer van 2003 is Veerle een eerste keer naar Langa, een township bij Kaapstad, vertrokken met de bouworde om er als vrijwilligster te werken bij de Golden Girls.
Golden Girls is een tehuis door een gezin in Langa opgestart om wezen en verlaten kinderen uit de township op te vangen.  Bij Golden Girls vinden ze een thuis en geborgenheid die ze elders niet krijgen. Het leven in een township is al geen feest en wezen of gehandicapten leven aan de rand van een marginale maatschappij.

 

Het werken met de kinderen, het opstellen van een medische fiche voor iedereen en het opbouwen van contacten met bereidwillige artsen, ziekenhuizen en therapeuten boeit Veerle zodanig dat ze korte tijd na haar bouwordekamp haar job en familie vaarwel zegt en voor onbepaalde tijd naar Kaapstad vertrekt.

 

Haar verhaal en het objectief waarvoor ze zicht inzet brengen op het thuisfront heel wat acties en steunbetuigingen op gang bij vrienden en kennissen en in haar scoutsgroep. Om alles een beetje structuur en vorm te geven wordt de vzw Nosissa opgericht. Dat gebeurt eind 2004.

 

De doelstellingen en basisregels van de vereniging zijn:

o        We staan open voor elk project waarmee we de onfortuinlijke medemens helpen hier ten lande of waar ook ter wereld. Het project moet ons een duidelijk en meetbaar objectief geven. We hebben een voorkeur voor projecten waarbij kinderen of jongeren betrokken zijn en voor projecten waar we ter plekke een vaste vertegenwoordiger hebben die we persoonlijk kennen.

 

o        Elke euro die we ontvangen wordt voor de 100% doorgestort naar onze projecten. Er blijft niks hangen noch in de vereniging hier noch bij de vertegenwoordigers ter plaatse.

 

o        We steunen projecten die ons controle toelaten op de besteding van de middelen en de afrekeningen van de uitgaven kunnen voorleggen. We geven er de voorkeur aan uitgaven zoveel mogelijk te plaatse te maken. Zo helpen we niet alleen wie het nodig heeft maar ook de gemeenschap waarin ze leven. Bovendien koop je met een euro aan de andere kant van de wereldbol heel wat meer dan hier.

 

 

nosissa foto

19:42 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: doel, kennismaking, opstart, voorstelling |  Facebook |

geboorte van de nosissa-blog

Hoi,

 

Vanaf vandaag hebben we nu ook een blog voor onze vzw.

De bedoeling ervan is acties aankondigen, laten zien wat we allemaal verwezenlijken met het geld dat we inzamelen, foto's laten zien, ...

 

Alle opmerkingen en sugesties zijn welkom, dus: mail mij!

 

 

17:41 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nosissa, start, blog, eerste |  Facebook |