28-05-07

 

nosissa logo

 

 

In de zomer van 2003 is Veerle een eerste keer naar Langa, een township bij Kaapstad, vertrokken met de bouworde om er als vrijwilligster te werken bij de Golden Girls.
Golden Girls is een tehuis door een gezin in Langa opgestart om wezen en verlaten kinderen uit de township op te vangen.  Bij Golden Girls vinden ze een thuis en geborgenheid die ze elders niet krijgen. Het leven in een township is al geen feest en wezen of gehandicapten leven aan de rand van een marginale maatschappij.

 

Het werken met de kinderen, het opstellen van een medische fiche voor iedereen en het opbouwen van contacten met bereidwillige artsen, ziekenhuizen en therapeuten boeit Veerle zodanig dat ze korte tijd na haar bouwordekamp haar job en familie vaarwel zegt en voor onbepaalde tijd naar Kaapstad vertrekt.

 

Haar verhaal en het objectief waarvoor ze zicht inzet brengen op het thuisfront heel wat acties en steunbetuigingen op gang bij vrienden en kennissen en in haar scoutsgroep. Om alles een beetje structuur en vorm te geven wordt de vzw Nosissa opgericht. Dat gebeurt eind 2004.

 

De doelstellingen en basisregels van de vereniging zijn:

o        We staan open voor elk project waarmee we de onfortuinlijke medemens helpen hier ten lande of waar ook ter wereld. Het project moet ons een duidelijk en meetbaar objectief geven. We hebben een voorkeur voor projecten waarbij kinderen of jongeren betrokken zijn en voor projecten waar we ter plekke een vaste vertegenwoordiger hebben die we persoonlijk kennen.

 

o        Elke euro die we ontvangen wordt voor de 100% doorgestort naar onze projecten. Er blijft niks hangen noch in de vereniging hier noch bij de vertegenwoordigers ter plaatse.

 

o        We steunen projecten die ons controle toelaten op de besteding van de middelen en de afrekeningen van de uitgaven kunnen voorleggen. We geven er de voorkeur aan uitgaven zoveel mogelijk te plaatse te maken. Zo helpen we niet alleen wie het nodig heeft maar ook de gemeenschap waarin ze leven. Bovendien koop je met een euro aan de andere kant van de wereldbol heel wat meer dan hier.

 

 

nosissa foto

19:42 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: doel, kennismaking, opstart, voorstelling |  Facebook |

Commentaren

succes met je blog....

Gepost door: Bianca | 28-05-07

Welkom & véél succes met je blog :-)

Gepost door: Patrick | 28-05-07

veel blogplezier Welkom in bloggenland ,nog een fijne dinsdag en hopelijk heb je er net zoveel fun
in als wij.
http://www.bloggen.be/steffi/"> src="" target="_blank">http://i110.photobucket.com/albums/n109/oxhy/Steffi%20van%20wieg%20tot%20heden/steffimetmutsfotoshut.jpg"border=0>

Daaaaag

Gepost door: steffi | 29-05-07

De commentaren zijn gesloten.