31-05-07

picnic in het park

Nosissa picnic                            1juli 2007

 

Met steun van de Gemeente Edegem en mevrouw Tindemans schepen van ontwikkelingssamenwerking en van onze sponsors organiseren we een eerste Nosissa Picnic in het binnenfort van Fort V.

 

foto fort V

 

Iedereen is welkom tussen 11 en 17u. U kan altijd terecht voor een bezoekje en een drankje.

Wie mee wil picnicen moet zijn knapzak op voorhand reserveren via de 'mail mij'-functie links op uw scherm.

 

 

      Een picnic voor de kinderen kost 3€ en bevat:

     ü      Een belegd broodje

     ü      Twee gebakjes

     ü      Een stuk fruit

     ü      Een yoghurt

     ü      En een fruitsap.

      

picnic3

 

                                               Een picnic voor volwassenen kost 5€ en bevat:

                   ü   Twee belegde broodjes

                   ü   Twee gebakjes

                   ü   Een eitje

                   ü   Een stuk fruit

                   ü   Een yoghurt

                   ü   Naar keuze een warme of een koude drank.

 

 

Een picnic reserveren kan tot en met 25 juni. Om praktische redenen beperken we het aantal pakketten tot 150.  Je picnic wordt ter plaatse gemaakt wanneer je je aanmeldt. Zo is alles lekker vers.

 

 

Parkeren kan je aan de De Burletlaan of in het fort bij de ingang aan de Vestinglaan. Het binnenfort bereik je via de hoofdingang van het fort zelf.

 

21:49 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: picnic, acties |  Facebook |

28-05-07

 

nosissa logo

 

 

In de zomer van 2003 is Veerle een eerste keer naar Langa, een township bij Kaapstad, vertrokken met de bouworde om er als vrijwilligster te werken bij de Golden Girls.
Golden Girls is een tehuis door een gezin in Langa opgestart om wezen en verlaten kinderen uit de township op te vangen.  Bij Golden Girls vinden ze een thuis en geborgenheid die ze elders niet krijgen. Het leven in een township is al geen feest en wezen of gehandicapten leven aan de rand van een marginale maatschappij.

 

Het werken met de kinderen, het opstellen van een medische fiche voor iedereen en het opbouwen van contacten met bereidwillige artsen, ziekenhuizen en therapeuten boeit Veerle zodanig dat ze korte tijd na haar bouwordekamp haar job en familie vaarwel zegt en voor onbepaalde tijd naar Kaapstad vertrekt.

 

Haar verhaal en het objectief waarvoor ze zicht inzet brengen op het thuisfront heel wat acties en steunbetuigingen op gang bij vrienden en kennissen en in haar scoutsgroep. Om alles een beetje structuur en vorm te geven wordt de vzw Nosissa opgericht. Dat gebeurt eind 2004.

 

De doelstellingen en basisregels van de vereniging zijn:

o        We staan open voor elk project waarmee we de onfortuinlijke medemens helpen hier ten lande of waar ook ter wereld. Het project moet ons een duidelijk en meetbaar objectief geven. We hebben een voorkeur voor projecten waarbij kinderen of jongeren betrokken zijn en voor projecten waar we ter plekke een vaste vertegenwoordiger hebben die we persoonlijk kennen.

 

o        Elke euro die we ontvangen wordt voor de 100% doorgestort naar onze projecten. Er blijft niks hangen noch in de vereniging hier noch bij de vertegenwoordigers ter plaatse.

 

o        We steunen projecten die ons controle toelaten op de besteding van de middelen en de afrekeningen van de uitgaven kunnen voorleggen. We geven er de voorkeur aan uitgaven zoveel mogelijk te plaatse te maken. Zo helpen we niet alleen wie het nodig heeft maar ook de gemeenschap waarin ze leven. Bovendien koop je met een euro aan de andere kant van de wereldbol heel wat meer dan hier.

 

 

nosissa foto

19:42 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: doel, kennismaking, opstart, voorstelling |  Facebook |

geboorte van de nosissa-blog

Hoi,

 

Vanaf vandaag hebben we nu ook een blog voor onze vzw.

De bedoeling ervan is acties aankondigen, laten zien wat we allemaal verwezenlijken met het geld dat we inzamelen, foto's laten zien, ...

 

Alle opmerkingen en sugesties zijn welkom, dus: mail mij!

 

 

17:41 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nosissa, start, blog, eerste |  Facebook |