20-01-08

projecten 2007

Het nieuwe jaar is weer in begonnen en dus wordt het tijd om eens te overlopen wat we vorig jaar allemaal bereikt hebben.

In het begin van 2007 hebben we onze eerste picnic georganiseerd. Op een mooie zondagmiddag in juli was het aangenaam relaxen in het fort van Edegem met een hapje en een drankje. In augustus hebben enkele dappere stappers zich gewaagd aan de dodentocht te Bornem om een extra centje te verdienen voor nosissa. Ook dankzij onze verschillende sponsers en iedereen die ons vorig jaar heeft gesteund, hebben we weer heel wat kinderen gelukkig kunnen maken in Zuid-Afrika.

Het eerste project dat we gesteund hebben was namelijk Die Sterreweg in Plettenberg.

logo sterreweg


Het is een dagcentrum voor kinderen met een handicap in één van de townships van Plettenberg. Kinderen tussen 4 en 14 jaar met een ernstige mentale of meervoudige handicap kunnen in Die Sterreweg terecht voor verzorging, ergotherapie, scholing, ...

De kinderen worden er opgevangen door verschillende 'care-givers' die samen met de kinderen spelen, oefenen, ...

Na overleg met de vrijwiliggers ter plaatse hebben we besloten een aantal rolstoelen aan te kopen voor de kinderen ter plaatse, zodat zij niet de ganse dag in een bedje moeten liggen.

Zoals je kan zien zijn de kindjes heel blij met hun nieuwste aanwinst.

 

rolstoelen1

 

10:20 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: die sterreweg, projecten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.