26-04-09

Picknick, 6 juli 2008


P1060654 bis

Schepen Elke Tindemans, het gemeente personeel, EGRIS, de jeugddienst en de parkwachters van Fort V hebben ons weer alle mogelijke steun gegeven om van deze tweede picknick een succes te maken. De Ethiopische ambassade in Brussel deed ook mee en wij droegen zelf een steentje bij door de zon te bestellen. Natuurlijk waren het onze honderdvijftig bezoekers die  ervoor gezorgd hebben dat onze Ethiopische kinderen en families met de opbrengst van deze dag weer naar school kunnen, ziek mogen worden en zich zelf ook wat betere kansen creëren om een eigen boterham te verdienen.
Tussen haakjes de plaatselijke boterham is een enjeera een grote, dikke en wat zure pannenkoek die als je er genoeg lekkere dingen op doet best smakelijk is.

P1060681 bis

Onze bezoekers waren unaniem: hun picknick mand (zeg ons buffet) was heel ruim en heel gevarieerd gevuld. Hoe we dat voor die kleine prijs deden was velen een raadsel. We zullen u dat raadsel meteen oplossen. Dat is de verdienste van onze sponsors, Mobitel, bakker Floris Van Volsem, Vagro, Vawi, Vandemoortele, Electro specialist L.E.C en de Carrefour in Kontich.

 

Graag ook een knipoog naar de scouts van de 32° St Albertus en 48° Lieven Gevaert uit Mortsel voor de praktische steun en  de aanwezigheid op onze picknick.

Voor ons geen twijfel. Volgend jaar picknicken we terug en we hopen dat jullie weer allemaal van de partij zijn. In Ethiopië zitten ze er met ongeduld op te wachten.

blogfoto

blogfoto2


 

 

15:31 Gepost door het nosissa team in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: picnic, foto |  Facebook |

13-04-09

Blog herstart.

Toegegeven, onze blog was een beetje in slaap gevallen. Maar dat is bij deze recht gezet. Een nieuwe blogmaster en vooral heel wat nieuws zijn goeie redenen om de achterstand binnen de kortste keren op te halen.

 

Hoewel het stilletjes was op onze blog, hebben we zelf niet stil gezeten. Sinds ons laatste bericht in juni verleden jaar is er heel wat gebeurd.

 

ü      De jongens uit het jongenstehuis Don Bosco in Vremde hebben weer voor een opmerkelijke prestatie gezorgd. Ze werkten een flinke som bij mekaar om mee de schoolkosten van de Yenege Tesfa kinderen te betalen.

 

ü      Nosissa vzw maakt deel uit van EGRIS, de Edegemse Gemeentelijke Raad voor Internationale Solidariteit.

 

ü      Zondag 6 juli genoten honderdvijftig bezoekers van een heerlijke en welgevulde piknickmand, van het mooie weer en van de rustige omgeving van het park fort V.

 

ü      Vrijdag 8 augustus stapten Rob, Stefan en Wilfried mee in de 39° dodentocht. Dramatiek van de bovenste plank en meer dan 70 sponsors zorgden ervoor dat over deze editie nog veel werd en wordt nagepraat. De blaren zijn ondertussen genezen.

 

ü      Zondag 7 september had Nosissa weer zijn stand op de Edegemse rommelmarkt. Zelfs de regen kon het enthousiasme niet drukken.

 

ü      Vrijdag 10 oktober werd er al voor de vierde keer in de Kobbe gekwist. 32 ploegen waren op het appel.

 

ü      Lea en Kobe waren onze vaste medewerkers in Gondar. Omdat je onmogelijk je hele leven lang van de hemelse dauw kunt leven en ook omdat we project willen opzetten die zelfstandig met lokale mensen moeten draaien, zijn Kobe en Lea weer thuis in Antwerpen. Met hun achterban van Fietsen voor en door Afrika hebben ze zich met Nosissa geassocieerd. We werken voortaan samen en dat is een goeie zaak.

 

ü      Sinds 27 oktober staat onze vzw ook op de website van de 4° pijler met onze projecten Die Sterreweg in Plettenberg en Yenege Tesfa in Gondar.

 

ü      In november en december hebben we onze kerstkaarten verkocht. Ook het team van SITO 4 in Antwerpen zet zijn schouders onder de kerstkaarten verkoop. Er zijn via Nosissa en Fietsen voor en door Afrika weer heel wat kerstwensen de wereld rond gegaan.

 

ü      Met de instap van Fietsen voor en door Afrika loopt er ook een sponsorproject voor shelterverlaters. De jongens mogen maar tot 17 jaar in de shelter blijven. Onze sponsors zorgen ervoor dat de uitstap voor hen haalbaar wordt door één van hen financieel te steunen.

 

ü      In januari hebben we een stukje van onze vakantie besteed aan een bezoek bij Yenege Tesfa in Gondar. We hebben er een heel enthousiast team ontmoet en mensen die echt goed bezig zijn met hun project. Een flinke dosis vitaminen voor ons en de vaste overtuiging dat dit project steunen meer dan de moeite waard is.

 

ü      Achttienhonderd armbandjes hebben de jongens van Yenege Tesfa gevlochten. De oudervereniging Familia heeft er hier al een flink pak van aan de man gebracht.

 

ü      Het Sint Michielscollege in Brasschaat heeft de opbrengst van zijn vastenactie geschonken aan het Yenege Tesfa project. Geloof ons, als ze bij het Sint Michiels college iets aanpakken dan doen ze dat goed.

 

 

Zo wie dacht dat het stil was bij Nosissa en Fietsen voor en door Afrika, is bij deze bijgepraat. Meer nieuws volgt in de komende weken over al deze activiteiten. Je hebt ook nog fotos tegoed van ons bezoek aan Yenege Tesfa. We staan ook weer voor de start van een nieuw werkingsjaar met heel wat activiteiten. En …, we hebben ook jullie hulp nodig. Uitkijken dus in de volgende weken.

 

Wil je al info, heb je een vraag over de vzw en haar projecten of wil je ons helpen? Bel 03/440.49.56 of mail naar nosissa@hotmail.com.

13:51 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |