14-06-09

Nosissa picknick 2009


P1060692(1)blog

Zondag 5 juli om 11u start de Nosissa Picknick in het voormalige trammuseum van Fort V.

Vanaf 11u kan u picknicken binnen of buiten in de zon (hebben we besteld). Nadien tot 17u kan u genieten van een drankje in de rust van het park. Kinderen kunnen op de speeltuin in het park. Er is ook een fototentoonstelling over onze projecten en wie wat info wil over Ethiopië als vakantiebestemming komt ook aan zijn trekken.

 

Wie met de wagen kan vindt parkeerplaats naast de hoofdingang van Fort V. vanaf de hoofdingang volge je gewoon de picknick wegwijzers en je kan niet fout lopen. De picknick is zonder moeite bereikbaar voor rolstoelgebruikers en met de kinderwagen.

P1060682(1) blogDe picknick moet je wel op voorhand reserveren. Je kan kiezen tussen een picknick voor volwassenen (6€) of voor kinderen (4€). De volwassenen picknick omvat twee belegde broodjes, twee gebakjes, een stuk fruit en een yoghurt. De kinderpicknick omvat een belegd broodje, twee gebakjes, een stuk fruit, een yoghurt en een drankje. Dank zij onze vriendelijke sponsors zal er zeker nog wat extra’s op tafel komen, maar dat weten we pas op het laatste ogenblik. Wie er vorig jaar was, zal bevestigen dat hij niet met honger naar huis is gegaan. We werken weer in buffetvorm zodat je kan kiezen wat je op je broodje neemt en op je bord legt.

Een picknick reserveren kan tot en met 30 juni. Reserveren kan op 03/440.49.56, op de mailbox Nosissa@hotmail.com of via de link op deze pagina. Geef op hoeveel picknicks voor volwassen en hoeveel voor kinderen je nodig hebt. Je kan vooraf betalen op de Nosissa rekening (778-5967255-64).


De opbrengst van onze picknick gaat naar het Yenege Tesfa project in Gondar in Ethiopië. Hij zal dienen om de shelter te onderhouden en om ervoor te zorgen dat we de kinderen twee keer per dag een maaltijd kunnen geven. Zo kunnen de kinderen naar school en hoeven ze niet de straat op om centen bij mekaar te werken om hun maaltijd te kopen.

P1080605blog

De maaltijden worden bereid door een kookmoeder uit de wijk. Ze krijgt er een bescheiden vergoeding voor en dat is meteen haar gezinsinkomen

Op de foto: onze kookmoeder met haar kinderen.

 

 

 

 

 

 

11:55 Gepost door het nosissa team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |