13-05-11

2011

2011

 

We hebben al een flink pak zomer gehad en hebben de voorbereiding van de werking 2011 al achter de rug:

 

In mei

 grootEBB.jpgZondag 15 mei staat Nosissa op de Edegemse vrijetijdsmarkt.

 

Meer dan 90 Edegemse verenigingen palmen fort V in om zichzelf en hun werking kenbaar te maken aan de hele wereld.

 

 

 Ook wij hebben een stand in hangar 23. Loop even lang bij stand nr84 en doe een babbel over Zuid Afrika, Ethiopië, vrijwilligerswerk en internationale solidariteit. Kom onze fotoboeken bekijken, speel mee op het rad van fortuin en laat u informeren over wat we dit jaar nog ondernemen.

 

 

 

 

 

 

In juli

 

Zondag 3 juli van 11u tot 17u gaat in datzelfde fort V omze jaarlijkse picknick door. Wie al geweest is, weet dat je voor een kleine prijs een goed gevulde picknicktafel aangeboden krijgt.

 

 

 

2010-07 198.jpg

We zorgen weer voor schitterend weer maar hebben wat gematigder temperaturen besteld. Uitstekende gelegenheid uw vakantie in gezinsverband te starten in eigen streek.

 

In Augustus

 

Resultaat 2010.jpg

Vrijdag 12 augustus om 21U beginnen we er nog eens aan. 100 km stappen in de 42° Bornemse dodentocht. Het met voorsprong gemakkelijkste deel van dit verhaal is een kleine sponsorring per gestapte kilometer. Als jullie dat met velen doen, krijgen we net als vorige jaar voldoende centjes bij mekaar om 80 kinderen naar school te laten gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

In September

Het eerste weekend van september betekent jaarmarkt in Edegem. Nosissa staat zondag op de grote rommelmarkt. Wie nog wat op zolder of in de kelder liggen heeft mag ons contacteren. We komen alles ophalen bij u thuis (als u niet in Timboektoe woont en geen vleugelpiano’s heeft staan).  Als je wat op de kop wil slaan moet je tussen 9 en 13u langs lopen. We staan gewoonlijk op de hoek van het gemeenteplein en de Doelveldstraat.

 

In Oktober

Vrijdag 7 oktober geven we om 20u het startschot voor de 7° Nosissa quiz. Wil je de collega’s van het Sint Jozefziekenhuis uit Mortsel naar de kroon steken, moet je zeker komen.

De vorige zes edities werden beoordeeld van “een goeie quiz” over “geen boekenvragen maar dingen die iedereen weet” tot “we komen zeker terug”.

 

 

In December

Toegegeven, ’t vroeg om al aan sneeuw en kerstmis te denken, maar weet alvast dat we ook dit jaar weer mooie setjes kerstkaarten in de verkoop hebben. Je betaalt niet meer dan in de winkel en al vinden we alle kerskaartenverkopers in ons land schatten van mensen, de straatkinderen in Ethiopië genieten onze voorkeur.

 

Gelukkige verjaardag

Over sneeuw gesproken. In december 2010 lag er wel een pak. Door de eerste sneeuw zijn we naar de verjaardagsfuif van Gert Beets en David Maes.

De bezoekers mochten een vrije bijdrage leveren aan ons Yenege Tesfa project in Ethiopië.

Als’t koud is, steekt iedereen de handen diep in de zakken en dat hebben de bezoekers ook gedaan. Bedankt iedereen voor de gulle bijdrage maar vooral bedankt David en Gert voor de mooie geste en het flinke bedrag.

 

Yenege Tesfa

Het loopt als een trein in Gondar. De kwartaalrapporten die we ontvangen zijn meer dan overtuigend. Ook de kosten blijven binnen de afgesproken grenzen. Soms is dat moeilijk want de vraag is groot naar extra medische hulp. Het Yenege Tesfa team houdt zich aan de afgesproken grenzen. Maar volgend jaar moeten we toch eens bekijken of we niet een extra inspanning kunnen doen.

Wim Lamont van onze Belgsiche Bondgenoot in het financieren van Yenege Tesfa is net terug uit Gondar. Positieve boodschappen van die kant uit. Maar we hadden niet minder verwacht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00:39 Gepost door het nosissa team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |