29-01-12

Onze projcetn in Afrika

Nieuws van de drie Nosissa projecten in Afrika, goed nieuws en dat doet ons allemaal deugd.

De kinderen uit hetGolden Girlsproject in Langa verblijven nog altijd in ward 23 van het Stikland Hospital in Belleville bij Kaapstad.  Solly, Akona, Aviwe, Sylvia, Victor, … ze worden uitstekend begeleid, ze zien er goed uit en vooral ze zijn gelukkig in het stikland ziekenhuis. Ze worden ook allemaal een jaartje ouder en Aviwe test nu om overdag naar school te kunnen. Voor Sylvia zit er misschien een plaatsje in bij een beschermde werkplaats in Kaapstad.  

 

De Venture van Die Sterreweg en van Nosissa.jpgOok inDie Sterrewegzit alles goed. Het loopt als een trein. Zoals altijd is het er kraakproper, de rolstoelen en standing frames die we sponsorden worden elke dag gebruikt, de venture zette net een lading sterrekinderen uit de twonships af toen we bij Die Sterreweg aankwamen. Onze sponsorring wordt dus intensief gebruikt en dat is goed.

 

We volgden ook de traditionele morning ring (dagopening) en deden de toer van de werksessies fysio en van het klasje van Die Sterreweg. Met plezier hebben we vast gesteld dat de programma’s nog beter opgezet waren dan vroeger met individuele doelstellingen voor elk kind en een wekelijkse evaluatie over de resultaten. Knap werk van een ploeg geëngageerde caregivers en chapeau voor Lindelwa die alles met zachte maar heel doelgerichte hand in goed banen leidt.Van Yenege Tesfa kregen we ook een geruststellend nieuws. De programma’s die we afgesproken hadden, lopen zoals gepland.

Er is een belangrijke overeenkomst afgesloten met het stadsbestuur van Gondar. De patiënten die door Yenege Tesfa worden gestuurd krijgen aan erg gunstige voorwaarden een eerstelijnshulp in alle acht posten van het Health Department van de stad en hetzelfde geldt voor de medicatie die ze eventueel voorgeschreven krijgen. Deze overeenkomst zet de poort open voor meer patiënten zowel in aantal als in spreiding omdat we nu de hele stad kunnen bereiken; proficiat aan Nigisti! Het bereiken van een dergelijke overeenkomst is niet evident. Het bewijst dat Nigisti en Yenege Tesfa in Gondar een voorbeeld geworden zijn van zinvol en effectief werken rond internationale solidariteit.  De blijvende financiële steun vanuit België zal daarin zeker ook een rol in gespeeld hebben. Zo delen Nosissa en haar sponsors ook een beetje in het succes.

 

 

 

 

 

15:29 Gepost door het nosissa team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |