15-07-12

Nosissa Picknick

Nosissa picknick 2012

 

 

 

P1140236-K.jpgDe zesde Nosissa picknick licht weeral achter ons en we zijn best tevreden met het resultaat. Meer dan 180 deelnemers en een gezellige drukte.

 

Nigisti, stichter, bezieler van het Yenege Tesfa project in Gondar en moeder van ondertussen 45 straatkinderen was er ook.

 

Ze moest in ons land zijn want Yenege Tesfa start volgend jaar met een Mobiele School in Gondar. Met de Leuvense vzw Mobile School (www.mobileschool.org) werkt ze intensief samen om het eductaief materiaal te vertalen in het Amhaars en aan te passen aan de lokale Ethiopische context. 

 

P1140224-k.jpgDank zij haar komst hadden we een internationaal gezelschap in hangar 44 van fort V. Zes Ethiopiërs, een Eritreër, een Amerikaanse en Italiaanse bezoeker en zeven bezoekers uit Nederland. Ze hebben Nigisti en haar project in Gondar ontmoet. We stellen met plezier vast dat een flink pak van onze landgenoten op de picknick dat ook kunnen zeggen. Ze kwamen allemaal wat graag naar Edegem om Nigisti daar terug te zien en om haar project te steunen.

 

 

 

Naar goede gewoonte en dank zij onze vaste donoren konden we onze bezoekers weer P1140213-k.jpgeen mooi buffet voorzetten. Ook de gemeente Edegem en haar sportdienst leverden weer een flinke praktische bijdrage. Iedereen tevreden en zeker ook Nigisti en haar straatkinderen want dank zij de picknick kan de jongensshelter weer een half jaar verder zonder financiële zorgen. En als die tevreden zijn, zijn wij het ook.

 

P1140260.JPG

 

Bedankt aan alle sympathieke bezoekers, velen ondertussen vaste klant geworden van onze picknick. Graag tot volgend jaar en voor ons mag het dan nog eens een editie zijn met mooi weer.


P1140268-k.jpg

 

 

 

 

 

 

 

22:29 Gepost door het nosissa team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |