18-08-15

Dodentocht 2015

 

 

Dodentocht 2015

 

DDT2015.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar is de tijd dat we alleen moesten opboksen tegen die 100 km. Nu stappen we met drie en worden we gevolgd door twee ploegen met auto. Wat een luxe.

 

Alleen, die kilometers zijn nog altijd even lang en ergens onderweg komen we onszelf weer tegen. Dit keer was dat tussen Lippelo en Puurs. Wie zou er niet in het gras willen gaan liggen in Lippelo of de ogen dicht doen op een terras in Puurs. Wij hebben dat gedaan.

 

Onderweg hebben we de kilometers vervloekt, zijn we bij herhaling flink nat geregend, hebben we verzaakt aan een duvel en een palm. We zijn door een paar diepe dalen gestapt, hebben we er een rist blaren aan overgehouden en … meer dan honderd kinderen op de schoolbanken gestapt!!!

Daarvoor hebben onze sponsors gezorgd en die hebben ons dit jaar echt supper gemotiveerd. Dank je Chris, Niki en Veerle, Daniel, Elke, Rita, Mila, Gert en Sofie, Liesbet, Ivo en Ria, Stefaan, Eddy en Mia, Carlo en Annie, Jurgen, Liliane en familie, Walter, Luc, Jeanine, Guy & Monique, Ingeborg, Guy, Jo en Jee, Erik en Carinne, Peter, Michiel en Jimmy. Dankje ook voor Archiflora en voor Belfius.

 

 

 

Dikke duim voor Michiel en voor de collegas van Fedict en Persopoint. En dankje voor alle supporters die vergeefs gebeld en gesmst hebben naar de in de regen verzopen gsm.

 

 

 

We denken dus al lang weer na over de volgende editie en hoe we die honderd kilometer nu eindelijk weer eens de baas zullen zijn.

 

 

 

Ann, Frans, Jos, Lief, Marleen, Veerle en Wilfried.

 

 

 

19:56 Gepost door het nosissa team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-15

Jaarverslag vzw Nosissa

Jaarverslag vzw Nosissa 2014 


In februari keurde de statutaire vergadering van onze vzw het jaarrapport 2014 goed. We gaven in 2014 zo’n 3.000€ meer uit dan we ontvangen hebben. Die extra uitgaven gaan allemaal naar het Yenege Tesfa project in Gondar.

Het jaarverslag leert ons dat onze inkomsten als volgt verdeeld zijn:

Inkomsten 2014.jpgEigen activiteiten:
Nosissa picknick, dodentocht, rommelmarkt en quiz, leveren 8% van onze inkomsten
Giften:
Dat zijn de lidgelden, de eenmalige acties of giften en de bijdragen van sponsors die maandelijks een overschrijving maken, leveren 20% van onze inkomsten.
Subsidie en grote sponsors:
Dat zijn de gemeentelijke subsidies van Edegem en de bedragen die onze partners AFLAM, Wereld Missie Hulp en de Gasthuiszusters van Antwerpen inbrengen. Ze leveren 72% van onze inkomsten. 

Aan de uitgaven kant liggen de cijfers als volgt:

Uitgaven 2014.jpgEigen activiteiten: Kosten die we maken om de Nosissa picknick, dodentocht, rommelmarkt en quiz te organiseren zijn verantwoordelijk voor 2,6% van onze uitgaven.
Werkingskosten:
Wat we betalen aan de bank en voor verzekeringen is verantwoordelijk voor 0,2% van onze uitgaven. Dit is het enige deel van onze uitgaven waar Yenege Tesfa niet beter van wordt.
Yenege Tesfa:
Wat we overschrijven op de bankrekening van Yenege Tesfa loopt op tot 97,2% van onze uitgaven en zo moet het ook zijn.

 

Willen we er nog even en graag bij vermelden dat de kosten van de bank kleiner zijn dan het bedrag dat Belfius als sponsoring geeft bij onze deelname aan de dodentocht. Bedankt Belfius!


 

 

 

21:37 Gepost door het nosissa team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |